DES DE DINS


DES DE DINS. Diàlegs creatius, és una proposta expositiva d’art immersiu que sorgeix d’una evolució natural de PEDRA CLAU, projecte d’art contemporani realitzat des de la Joieria d’Art per Patrícia Aguiló Bestard, antropòloga i artista plàstica que, inspirant-se en la Pedra Seca, tècnica ancestral i artesanal basada en una lògica d’economia circular, investiga sobre els processos creatius i sobre la recerca de formes de vida sostenible.

Després d’una primera fase de documentació a través dels recursos de lInstitut d’Estudis Penedesencs, el projecte es concreta mitjançant una experimentació metodològica etnogràfica de descoberta del territori immediat, basada en la recerca de barraques de pedra seca inventariades a Wikipedra, espai web sobre construccions de pedra seca desenvolupat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya amb la col·laboració del Drac Verd de Sitges i altres entitats.

Es planteja una instal·lació artística conformada per una petita joia de l’arquitectura tradicional, una barraca que acull una mostra de fermalls que la representen i la transporten, sorgits d’un procés creatiu establint diàlegs amb les barraques i les mans pensants del seus creadors, i amb els paisatges i entorns naturals representatius del nostre territori.

Entrar dins d’una barraca per veure l’exposició de petits objectes que la representen i sentir la protecció ancestral de les pedres, és entrar en una obra d’art establint un diàleg poètic i simbòlic entre el cos que és acollit i transporta, les joies que representen i són transportades i les barraques que acullen i són representades. Diàlegs creatius amb el passat, des del present i amb visió de futur, posant en valor la creativitat com a motor de canvi per a una construcció DES DE DINS d’un territori sostenible.

Patrícia Aguiló Bestard
Idea original, autora i comissària
699.944.903
info@patriciaaguilo.com
IG: @pedraclau @patriciaaguilo

DES-DE-DINS PATRÍCIA-AGUILÓ

2022©Patrícia Aguiló

Pages: 1 2